plenfrdeitrues

Warsztaty

Szkolenie serowarsko-zielarskie - oferta dla szefów kuchni i kucharzy

Chciałabym Wam na początek zaproponować szkolenia prowadzone przeze mnie w oparciu o moją wiedzę i doświadczenie, jakie nabyłam przygotowując produkty i dania w Tawernie Kapitańskiej.

 

 

Tematy naszych spotkań:
warsztaty serowarskie uniwersalne i górskie w tym wypiek chleba na zakwasie,
warsztaty serowarskie sery kozie i owcze
warsztaty serowarskie - sery szwajcarskie
warsztaty nalewkowe
warsztaty zielarsko-kulinarne
warsztaty wędzarnicze.

Dla restauracji mamy dedykowaną ofertę, na która składa się mix powyższych warsztatów.
W ciągu 2 dni robimy 2 sery uniwersalne (np. Korycin, Gouda), ser górski typu oscypek, 1 ser kozi.
Uczestnicy nauczą się wyrobu serów dojrzewających. Posiądą też wiedzę o komponowaniu deski serów, nauczą się oceniać, rozróżniać i kategoryzować sery dojrzewajace. Dowiedzą się też o polskich serach tzw. zagrodowych.

Drugim tematem jest wykorzystanie w kuchni ziół i roślin dziko rosnących. Ta część warsztatów polega najczęściej na tym, że idziemy/ jedziemy na najbliższą łąkę i uczymy się rozpoznawać cenne w kuchni rośliny (w tym chwasty) i opowiadam o sposobach wykorzystania ich walorów smakowych, zdrowotnych i eterycznych.

Trzecim tematem jest wypiek chleba, czyli pieczenie chleba na zakwasie, nastawianie zakwasu, rozmanażanie zakwasu (z różnych rodzajów mąki).

W przerwach technologicznych opowiadam o nalewkach, a także o peklowaniu i wędzeniu.

Koszt warsztatów 400 zł/os przy założeniu, że eżmie w nich udział minimalnie 10 osób.
Maksymalna ilość uczestników to 20 osób. Oczywiście wystawiamy faktury.

To jednak nie wszystko. Chcemy by nasze Spotkania na Fali poprowadzili topowi szefowi kuchni. Oni będą wyznaczać temat warsztatów, a także termin. Cena warsztatów zależeć będzie od produktów na jakich będziemy pracować. Wkrótce poinformujemy jacy nauczyciele do nas zawitają.

Zapraszam serdecznie do udziału w zajęciach
Anna Strażyńska

Formularz zapisania sie na szkolenie


 

szef kuchni Tawerna Kapitańska

Tawerna Kapitańska

600 500 784 / 71 303 82 91

Marina Oława

600 500 196

Statki

600 500 217

lub napisać maila

biuro@tawernakapitanska.pl

Ścinawa Polska 38, 55-200 Oława