Dossier Szefa Kuchni

Gwarancja   najniższej   ceny Gwarancja   najniższej   ceny
REZERWUJ STOLIK

Szef Kuchni

Chief Cook Anna Strażyńska – to właśnie dzięki jej niezwykłym umiejętnościom oraz wyjątkowemu kunsztowi kulinarnemu potrawy w Tawernie Kapitańskiej zyskują swój niezwykły wymiar.

Przez wiele lat jej kuchnią zachwycali się artyści i to właśnie dzięki namowom gwiazd kina, telewizji i estrady – które przekonywały ją do otworzenia restauracji – mają dziś Państwo możliwość spróbowania jej unikalnych potraw.

Menu

Warto dodać, że menu, jakie tworzy, składa się z w pełni autorskich koncepcji, które doskonale komponują ze sobą tradycję z nowoczesnością oraz swojskość z egzotyką. Przygotowując dania, sięga do narodowego dziedzictwa kulinarnego.

Źródło inspiracji stanowią dla niej przepisy zawarte przez Stanisława Czerneckiego w „Compendium Ferculorum albo zebranie potraw”, pierwszej polskiej książce kucharskiej wydanej w 1682 roku.

Gwarancja jakości

Kuchmistrzyni restauracji Tawerna Kapitańska swoje potrawy przygotowuje wyłącznie z produktów najwyższej klasy. Możemy gwarantować ich jakość, ponieważ większość z nich, w tym warzywa, jaja, zioła, miody, jak też jagnięcina, homary, pstrągi i jesiotry, pochodzi z naszego własnego gospodarstwa. Wszystkie inne zaś  sprowadzamy od zaufanych i sprawdzonych dostawców, z którymi współpracujemy od wielu lat.
Połączenie wysokiego kunsztu kulinarnego i pasji z jakością produktów daje niepowtarzalne efekty. Sprawiło to, że potrawy Pani Anny zyskały grono oddanych entuzjastów którzy, aby ich spróbować, ściągają do Tawerny Kapitańskiej nawet z odległych krańców globu.