Restauracja Tawerna

Gwarancja   najniższej   ceny Gwarancja   najniższej   ceny
REZERWUJ STOLIK

O Tawernie

Restauracja Tawerna Kapitańska odwołuje się do najlepszych tradycji kuchni staropolskiej i pielęgnuje lokalne dziedzictwo gastronomiczne. Dlatego naszym gościom serwujemy potrawy przygotowywane z użyciem regionalnych produktów, znajdujących się na liście produktów tradycyjnych.
Odwiedzając naszą restaurację, będziecie mieli możliwość spróbowania robionego przez nas chleba, a także steków wołowych dojrzewających. Zaserwujemy Wam także ryby z własnej hodowli, jak również wieprzowinę i drób. Gamę smaków doskonale uzupełnią regionalne napitki.

Nasze Menu

W menu znajdziecie wyjątkowe potrawy, które z regionalnych przysmaków skomponuje dla Was nasz chief cook Anna Strażyńska.

Szef Kuchni

Chief Cook Anna Strażyńska – to właśnie dzięki jej niezwykłym umiejętnościom oraz wyjątkowemu kunsztowi kulinarnemu potrawy w Tawernie Kapitańskiej zyskują swój niezwykły wymiar.
Przez wiele lat jej kuchnią zachwycali się artyści i to właśnie dzięki namowom gwiazd kina, telewizji i estrady – które przekonywały ją do otworzenia restauracji – mają dziś Państwo możliwość spróbowania jej unikalnych potraw.

Klimat

Wstępując w progi restauracji Tawerna Kapitańska, poczujecie prawdziwie morski klimat. Nastrój budowany jest przez utrzymane w marynistycznej estetyce wnętrza oraz żeglarskie stroje personelu.
Natomiast poziom obsługi nie ustępuje w niczym ekskluzywnym statkom.

Piwnica win

Do naszych dań proponujemy specjalnie dobrane gatunki win.
Tawerna Kapitańska to nie tylko przepyszne dania, ale również zróżnicowana karta win. Chilijskie Escudo Rojo, jak i wiele innych, tylko czeka na prawdziwych smakoszy.

Gospodarstwo ekologiczne

Wpływ na smak naszych dań mają również używane składniki – wykorzystujemy wyłącznie regionalne produkty figurujących na liście tradycyjnych produktów.
W naszym menu znajdziecie steki wołowe dojrzewające, a także baraninę, drób i wieprzowinę. Uraczymy Was również pieczonym przez nas chlebem oraz rybami i homarami z naszych hodowli, a także lokalnymi napitkami.

Dojrzewalnia wołowiny

Chcemy kultywować nasze dziedzictwo kulinarne i serwować Wam dania na bazie produktów regionalnych wpisanych na listę produktów tradycyjnych.
Będziecie mogli spróbować polską dojrzewającą wołowinę, baraninę, ryby z własnych hodowli, nie zapominając o wieprzowinie i drobiu w różnych postaciach.

Skontaktuj się z nami/ Zarezerwuj

Celem rezerwacji zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego:
+48 600 500 784 / +48 71 303 82 91
biuro@tawernakapitanska.pl

CZYNNE:
Wtorek - Sobota - od godziny 13:00
Niedziela - od godziny 12:00